närmaste tunnelbana Danderyd
auroras copyright logotyp
+46-8-792 22 40

Lacie data recovery Lacie hårddiskkrasch och Lacie data recovery

Data Recovery från LaCie Extern Hårddisk Stockholm


Aurora Räddar Data från Externa Hårddiskar dagligen
Orsaker för en LaCie hårddisk krasch


Har du eller ditt företag en LaCie extern hårddisk som har havererat? Dessvärre är du inte ensam. De senaste månaderna har vi varit kontaktade av människor som har haft en trasig hårddisk i en extern låda.

Det flesta kunder tror att det är en LaCie hårddisk som har havererat, dock tillverkar dem faktiskt inga egna hårddiskar, däremot designar dem väldigt snygga externa höljen. Själva hårddiskarna var oftast i fabrikat av Maxtor eller Western Digital men används numera av Seagate till deras större RAID-enheter.

Problem som många klienter har upplevt med dessa externa hårddiskar är nästan alltid orsakade av mänskliga fel:
 • Hårddisken har tappats på golvet eller fått annan mekaniskt skada.
 • Näst vanligaste problemet är läshuvudfel orsakad av överström eller felaktig koppling av strömadapter.
 • Därefter kommer problem med värme.
Tyvärr saknar många av dessa snygga höljen en mycket viktigt egenskap: effektiv ventilation! Flera av dessa modeller saknar en kylfläkt och innesluter den omfattande mängd värme som alla hårddiskar med hög kapacitet alstrar. Eftersom värmen inte har någonstans att ta vägen så blir hårddisken allt varmare, smörjmedlet i det tystgående vätskelagret ("fluid bearing" på engelska) förlorar sin egenskap och viskositet, som följd börjar motorn att vibrera eller "skär sig" och stannar för alltid.

När en hårddiskmotor börja vibrera, är det tyvärr bara en kort tid kvar innan en LaCie Diskhaveri är ett faktum. Dessa högsta och önskvärda vibrationer provocerar mikroskopiska svängningar på hårddiskens media plattor. Förr eller senare även på läshuvudet som endast svävar några mikrometer över media ytan, träffar skivan och studsar bort som en platt sten som har kastas på en vindstilla havsyta. Skillnaden är att stenen som kastas på havsytan förlorar sin kinetiska energi efter ett relativt fåtal studsar. Hårddiskens läshuvud samlar energi vid varje träff och fortsätter oftast tills hårddisken stannar eller stängs av.Att återskapa data från en skadad LaCie RAID Array är en mycket komplicerad process som kräver gedigen erfarenhet och professionell kompetens.

Vi har egna mycket välutrustade laboratorier i Sverige och skickar alltså aldrig hårddiskar utanför Sveriges gränser med den säkerhetsrisk, kostnad och onödig fördröjning det medför. Därmed kan Aurora garantera att din konfidentiella data stannar inom vårt företag och förblir i absolut säkerhet.
Lacie hårddiskhölje i färgen orange
De vanligaste problemen med externa LaCie hårddiskar som vi hanterar är:
 • Hårddisk fel orsakad av att det externa höljet har vält under drift
 • Elektroniskt skada till följd av undermåttlig strömförsörjning
 • Motorstopp orsakad av överhettning eller dålig ventilation
 • RAID-krasch, RAID-haveri eller en defekt RAID Array-struktur
 • Dataförlust på RAID-systemet
 • Förlorad data eller viktig information
 • Oavsiktlig formaterad RAID-server
 • Raderad data, dokument, e-mail-filer eller annan viktig information
 • Åsknedslag eller blixtnedslag-skada på din RAID-backup
 • Vatten- eller brandskadad RAID Array

Behöver du hjälp att återställa data från en icke fungerande LaCie extern hårddisk? Aurora hjälper dig att återställa data oavsett vilket problem du har råkat ut för. Skicka in din hårddisk för analys eller ring oss om ni har frågor eller funderingar.

Data Recovery från Lacie Extern Hårddiskkrasch Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi Rädda Data Från alla laCie extern hårddisk modeller

| LaCie Big Disk LaCie Bigger Disk Extreme LaCie Biggest S1S, S2S, F800 Lacie Porsche LaCie D2 LaCie P3 LaCie Little Big DiskLacie Rugged LaCie Mobile Drive LaCie Safe Mobile

LaCie började livet som två separata datalagringsföretag: som Électronique d2 i Paris, Frankrike, och som LaCie i Portland, Oregon, USA. Moderbolaget, Électronique d2, började 1989 i Paris, Frankrike och LaCie, som senare köptes av Électronique d2, började 1987 i Tigard, Oregon. År 1995 förvärvade Électronique d2 La Cie, och senare antog namnet "LaCie" för all verksamhet. I båda företagens tidiga grundfaser fokuserade båda sina företag på IT-lagringslösningar, baserat på SCSI-gränssnitts standarden för anslutning av externa enheter till datorer. SCSI antogs av Apple Computer som sin huvudsakliga perifera gränssnitts standard och marknaden för både LaCie och d2 blev nära, men inte exklusivt, associerad med Macintosh-plattformen.

I Europa grundades det franska företaget Électronique d2 1989 av Pierre Fournier och Philippe Spruch, som arbetar från sin lägenhet i 14: e arrondissementet i Paris. d2: s huvudaktivitet monterade hårddiskar i externa SCSI-höljen och sålde dem som kringutrustning. År 1990 hade företaget vuxit ut sin lilla början och flyttat till nya 900 kvadratmeter lokaler i rue Watt, även i Paris. Vid detta tillfälle var designade höljen inte längre tillräckliga för d2 att upprätthålla en konkurrensfördel, och så började företaget utveckla egna produkter och investera i FoU. d2 började öppna dotterbolag runt om i Europa, den första i London 1991, följt av kontor i Bryssel och Köpenhamn. Företaget började expandera sin verksamhet utöver Mac-marknaden och användare av mål-PC. 1995 köpte Électronique d2 det amerikanska företaget La Cie, ett dotterbolag till Quantum. LaCie opererade i samma nisch som Électronique d2, och buyout gav d2 ett fotfäste på den nordamerikanska marknaden. År 1998 beslutades att anta namnet LaCie som ett världsomspännande varumärke, och släppa d2-namnet från sitt sortiment (även om det fortfarande finns flera produkter kvar i dag finns det fortfarande flera referenser till det)

Aurora räddar data från alla kraschade hårddiskar. Aurora hjälper att återställa information Stockholm, Malmö, Göteborg och resten av Sverige.

.

Data Recovery från Lacie Extern Hårddiskar Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi Rädda Data Från alla laCie extern hårddisk modeller

LaCie tappad i golvet