Search Aurora's site

Search Aurora's site


hårddiskkrasch åska data recovery - trust the professionals hos Aurora Data Recovery

Högspänning, Överström eller Åskväder Skadad Hårddisk?Vi Kan Rädda Din Data! Ring För Kostnadsfri Rådgivning


Aurora Data Recovery har allt som erfordras för att rädda data om blixtskada har uppstått: Två laboratorialokaler, Äkta renrum med övertryck, tekniskt avancerad mätutrustning samt programvara i världsklass. Vår VD, Tony Kvarnström har båda grundat och led vårt företag i 34 år. Han är dessutom i besitning av 40+ års erfarenhet år inom båda militär elektronik och datarekonstruktion, onekligen ett mycket stor fördel för Aurora och våra kunder.


Försäkringsbolags uppgifter visar på att hårddiskkraschar på grund av åskväder händer upp till 10 000 gånger per år. De flesta skadorna sker på sensommaren och hösten.

När blixten slår ned frigörs enorma krafter. Den behöver inte ens slå ned rakt i en ledning för att en farlig spänningsvåg ska uppstå, det kan räcka med att den slår ned i marken i närheten av en nedgrävd el- eller teleledning.

Spänningsvågen rusar genom ledningarna och in i husen i omgivningen. Störst är risken för apparater som är kopplade till två olika typ av ledningar. Om din dator både är ansluten till elnätet och via ett modem till telenätet är du illa ute. När spänningen i det ena nätet ökar drastiskt, men spänningen i det andra förblir normal, åker kraften rakt genom datorn och förstör de komponenter som kommer i dess väg.

Den svagaste punkten i en blixtskadad hårddisk eller dator är hårddiskens läshuvud och styrelektronik. Om datorn kraschar på grund av åskväder så har oftast både läshuvud och hårddiskens styrkretsar skadats.

All information som du har sparat på din dator lagras på hårddisken. Det är ingen överdrift att kalla hårddisken en av det viktigaste föremålen i ett företag eller inom ditt eget hem. I många fall finns data lagrad på hårddisken som är oersättbar.

Remember: If we can't recover your hårddisk data – its unlikely that anyone can!IBM Hitachi Toshiba Western Digital
Samsung Quantum hårddisk Fujitsu Seagate LaCie Maxtor

RAID, IBM, Hitachi, Toshiba, Western Digital, Samsung, Quantum, Fujitsu, Seagate, Lenovo, LaCie och MaxtorÅskväder Skadad NAS, Server eller Hårddisk, Stockholm Göteborg Malmö

Efter att drygt 5000 kunder blev av med strömmen efter branden i ställverket i Smygehamn har de flesta nu fått tillbaka strömmen under natten. Under dagen kommer Eon att öppna informationskontor till de drabbade dit de kan vända sig.
Aurora kan rädda din hårddisk om högspänning, åskväder eller har förstört eller skadad din elektronik och hårddisk kring Skurup, Trelleborg, Stockholm,Göteborg, Malmö
Enligt Eons första prognos skulle alla ha fått tillbaka strömmen vid 8-tiden på morgonen. Men fortfarande är 382 hushåll utan ström och de beräknas få tillbaka den vid 16-tiden. Aurora kan rädda din hårddisk om högspänning, åskväder eller överström har skadad hårddisk eller förstört din elektronik kring Skurup, Trelleborg, Stockholm, Göteborg och Malmö

Överström trasig hårddisk

Under natten har vi kopplat om i näten för att få strömmen tillbaka, men det återstår ytterligare ett kabelfel att lösa. Hög spänning skickades ut. Eon uppger att elektronik hemma hos några abonnenter kan ha gått sönder efter att väldigt hög spänningen som skickades ut i ledningarna.

Överström skadad NAS

Istället för normala 230 volt skickades det ut 290 volt på grund av branden. Detta kan ha gjort att exempelvis kylskåp, tv-apparater och värmepumpar kan ha gått sönder. Vi kommer att ersätta folk för det som gått sönder på grund av den höga spänningen. I första hand vänder man sig till sitt försäkringsbolag och sen ersätter vi för självrisk.

Överström Överström RAID UK Startpage Kunder Clients Kontakta oss Contact us Prisexempel, företag Prisexempel, konsument Timtaxa Price examples, Company Price examples, Private Hourly Rates Praktik Ansökan Intern application Order form, Company Beställning, företag Beställning, privat Order form, Private Lite om aurora data recovery Allmänna Villkor Betalnings villkor Privacy Policy