närmaste tunnelbana Danderyd
auroras copyright logotyp
+46-8-792 22 40


Aurora Reparerar Hårddiskar efter Åskskada , Överström eller Åskväder
Vi Kan Rädda Din Data! Ring för kostnadsfri rådgivning

Aurora har allt som erfordras för att rädda data om blixtskada uppstår: Två laboratorialokaler, äkta renrum med övertryck, tekniskt avancerad mätutrustning samt programvara i världsklass.

Företaget grundades av vår VD, Tony Kvarnström som idag har lett företaget i 40 år. Han är dessutom i besittning av över 15 års tidigare erfarenhet inom båda militär elektronik och utveckling, onekligen en mycket stor fördel för oss och våra kunder.

Försäkringsbolagens uppgifter visar på att hårddisk skada på grund av åskväder händer upp till 10 000 gånger per år. De flesta incidenter sker på sensommaren och hösten.

När blixten slår ned frigörs enorma krafter. Den behöver inte ens slå ned rakt i en ledning för att en farlig spänningsvåg ska uppstå, det kan räcka med att blixten slår ned i marken i närheten av en nedgrävd el- eller telefonledning.

Spänningsvågen rusar genom ledningarna och in i husen i omgivningen. Störst är risken för apparater som är kopplade till två olika typer av ledningar. Om din dator är ansluten till både elnätet och ett modem till telefonnätet är du illa ute.

När spänningen i det ena nätet ökar drastiskt, men spänningen i det andra förblir normal, åker kraften rakt genom datorn och förstör de komponenter som kommer i dess väg.

Den svagaste punkten i en blixtskadad hårddisk eller dator är hårddiskens läshuvud och styrelektronik. Om datorn kraschar på grund av åskväder så har oftast både läshuvud och dess styrkretsar skadats.

All information som du har sparat på din dator lagras på hårddisken. Det är ingen överdrift att kalla den för en av det viktigaste föremålen i ett företag eller inom ditt eget hem. I många fall finns data lagrad på den som är oersättbar.

Remember: If we can't recover your hard drive data – its unlikely that anyone can!IBM Hitachi Toshiba Western Digital
Samsung Quantum hårddisk Fujitsu Seagate LaCie Maxtor


Åskväder Skadad NAS, Server eller Hårddisk, Stockholm Göteborg Malmö
Efter att drygt 5000 kunder blev av med strömmen efter branden i ställverket i Smygehamn har de flesta nu fått tillbaka strömmen under natten. Under dagen kommer Eon att öppna informationskontor till de drabbade dit de kan vända sig.
Aurora kan rädda din hårddisk om högspänning, åskväder eller har förstört eller skadad din elektronik och hårddisk kring Skurup, Trelleborg, Stockholm,Göteborg, Malmö
Enligt Eons första prognos skulle alla ha fått tillbaka strömmen vid 8-tiden på morgonen. Men fortfarande är 382 hushåll utan ström och de beräknas få tillbaka den vid 16-tiden. Aurora kan rädda din hårddisk om högspänning, åskväder eller överström har skadad hårddisk eller förstört din elektronik kring Skurup, Trelleborg, Stockholm, Göteborg och Malmö
Överström trasig hårddisk

Under natten har vi kopplat om i näten för att få strömmen tillbaka, men det återstår ytterligare ett kabelfel att lösa. Hög spänning skickades ut. Eon uppger att elektronik hemma hos några abonnenter kan ha gått sönder efter att väldigt hög spänningen som skickades ut i ledningarna.

Överström skadad NAS kortslutning hårddisk

Istället för normala 230 volt skickades det ut 290 volt på grund av branden. Detta kan ha gjort att exempelvis kylskåp, tv-apparater och värmepumpar kan ha gått sönder. Vi kommer att ersätta folk för det som gått sönder på grund av den höga spänningen. I första hand vänder man sig till sitt försäkringsbolag och sen ersätter vi för självrisk.

Överström
Överström RAID