Aurora Data Recovery kan återskapa din data
Swedish flag
+46-8-792 22 30
Aurora kan rädda din data


Vilket data recovery företag är bäst och skickligast
  i Stockholm?

Vilket är viktigaste: Billigaste eller Skickligaste data recovery?


Om du söker efter "data recovery" på någon större sökmotor kommer du att märka att det finns tusentals resultat. Inte bara kan antalet företag se förvirrande och lite skrämmande ut, men budskapen kan också vara svårtolkade. Efter en granskning av resultat hittar du både stora och små verksamheter. Du hittar bolag med ett centralt läge, företag i en helt annan ort och du hittar även de som har flera platser runt om i världen. Naturligtvis kommer alla företag att säga att de är de bästa i branschen. Men vilket dataåtervinnings-företag är rätt val för dig? Hur väljer man ett bra och pålitligt data recovery företag?

images from auroras data recovery renrum Data recovery industrin växer för varje dag och varje företag som nu etableras marknadsför sig själva som experter. Tyvärr är en stor del av dessa företag långt ifrån experter. I många av dessa fall drivs dataföretagen utav chefer med bara en elementär utbildning i teknologi eller elektronik, än mindre i datakonstruktion.

Bara genom att titta på ett företags hemsida, är det ofta mycket svårt att skilja mellan ett etablerat och välrenommerat företag och ett annat som drivs från en laptop och mobiltelefon någonstans. Det finns dock flera tips som kan hjälpa.

Titta på priserna. Tyvärr kan professionell dataräddning ofta vara mycket tidskrävande, såleds är billigt eller lågt pris data recovery tjänst något man ska undvika. Data Recovery från en trasig hårddisk kan innebära byte av de fysiska delarna inuti enheten, transplantation av enhetens plattor, logisk analys och reparation på systemnivå och många andra kostsamma krävande procedurer. När man arbetar på en skadad hårddisk som kräver reservdelar, till exempel en läshuvud byte, ska en identisk hårddisk köpas för att få de kompatibla delarna som är nödvändiga. I vissa fall kommer data recovery tekniker behöva utföra flera transplantationer innan de är framgångsrika. Dessa delar medför alltid en viss kostnad. Kostnaden för den tekniska personalen, hjälpmedel och renrummet som behövs för att slutföra arbetet är viktiga faktorer i processen. Alla data recovery företag som påstår sig kunna göra krävande återhämtning av data för några hundra kronor ska ifrågasättas.

Dessa företag har inte resurser för att framgångsrikt kunna rädda data från skadade hårddiskar. Hur de fungerar är genom att bara genomföra det enklaste och mest grundläggande återhämtnings jobbet. Om en liten andel av dem fall som de får kan återvinnas genom att köra ett freeware program, kommer de att tjäna tillräckligt med pengar för att stanna kvar i verksamheten. Svårare fall ligger helt utanför deras kompetenser. De flesta av dessa mindre data recovery företag kommer att rapportera att dessa fall är "omöjliga" för att dölja sina brister. Ännu värre kommer några små, oerfarna data recovery företag öppna hårddisken utanför en renrum och försöka att genomföra fysisk dataräddning. Dessa skojare sätter din värdefulla data i riskzonen.

Ett annat sätt att skilja mellan de stora, välrenommerade företagen och de mindre är att vara uppmärksam på hur länge de har varit i branschen. De flesta av de större företagen i branschen har varit i drift i flera decennier. Samma väletablerade företag presenterar alltid prisexempel samt referenskunder och viktigaste av allt, att kunna visa bilder av sitt renrum och laboratorielokaler med stolthet. Det är en fråga om öppenhet. Seriösa data recovery företag döljer sig inte bakom ett mobilnummer eller en telefonsvarare. Många mindre företag kan inte överleva särskilt länge på en konkurrensutsatt marknad. Du kan inte lita på att okända företag ska ta hand om din viktigaste data.

Att anlita ett välkänt företag som Aurora Data Recovery i Sverige, åtminstone för en kostnadsfri diagnos kan vara väldig klokt. Det är ofta frestande att leta efter det billigaste priset eller platsen närmast dig, men är det inte viktigast att välja det företag som har störst chans att få tillbaka din ovärderliga data?