Search Aurora's site

Search Aurora's site


Vilken data recovery företag ska man välja ?Om du söker efter "data recovery" på någon större sökmotor kommer du att märka att det finns miljontals resultat. Inte bara kan antalet företag ser förvirrande och lite skrämmande, men budskap kan också vara svårtolkad. Efter en granskning av resultat hittar du både stora och små verksamhet. Du hittar bolag med ett centralt läge, företag i ett halt annan ort och du hittar även dem som har flera platser runt om i världen. Naturligtvis kommer alla företag att säga att de är de bästa i branschen.

Men vilken data återvinning företaget är rätt val för dig? Hur väljer man ett bra data recovery företag?

Data recovery industrin växer för varje dag och varje företag som ny etableras marknadsför sig som expert. Tyvärr är en stor del av dessa företag långt ifrån experter.

Bara genom att titta på ett företags hemsida, är det ofta mycket svårt att skilja mellan ett etablerat och välrenommerat företag och en som drivs från en laptop någonstans. Det finns dock flera tips som kan hjälpa.

Titta på priserna. Tyvärr är dataräddning mycket dyrt. Data Recovery från en trasig hårddisk kan innebära byte av de fysiska delarna inuti enheten, transplantation av enhetens plattor, logisk analys och reparation på systemnivå och många andra kostsamma, besvärliga procedurer. När man arbetar på en skadad hårddisk projekt som kräver delar, till exempel en läshuvud transplantation, ska en identisk hårddisk köpas för att få de kompatibel delar som är nödvändiga. I vissa fall kommer data recovery tekniker behöver utföra flera transplantationer innan de är framgångsrika. Dessa delar medför alltid en vis kostnad. Kostnaden för den tekniska personalen, hjälpmedel och renrummet som behövs för att slutföra arbetet är viktigt faktor i processen. Alla data recovery företag som påstår sig kunna göra krävande återhämtning av data för några hundra kronor ska ifrågasätts.

Dessa företag har inte resurser för att framgångsrik rädda data från skadade hårddiskar. Hur de fungerar är genom att bara genomföra det enklaste och mest grundläggande återhämtning jobb. Om en liten andel av de fall som de får kan återvinnas genom att köra ett freeware program, kommer de att tjäna tillräckligt med pengar för att stanna kvar i verksamheten. Svårare fall ligger helt utanför deras kompetens. De flesta av dessa mindre data recovery företag kommer att rapportera att dessa fall är "omöjlig" för att dölja sina brister. Vissa kommer att skicka dessa ärenden till en större organisation och tar ut en premie för sina insatser. Ännu värre kommer några små, oerfarna data recovery företag försöker att genomföra fysisk dataräddning och sätta din värdefulla data i riskzonen.

Ett annat sätt att skilja mellan de stora, välrenommerade företag och de mindre är att vara uppmärksam på hur länge de har varit i branschen. De flesta av de större företagen i branschen har varit i drift i flera decennier. Samma väletablerade företag presentera alltid pris exempel samt referenskunder och, viktigaste av allt, visa med stolthet bilder från deras renrum och laboratorielokaler. De är en fråga om öppenhet. Seriös data recovery företag dölje sig inte backom en mobil telefonnummer eller telefonsvarare. Många mindre företag kan inte överleva särskilt länge på en konkurrensutsatt marknad. Du vill inte lita på dina viktigaste data med en okänd, oprövad företag.

Att anlita ett välkänt företag som Aurora Data Recovery kan vara väldig klokt. Det är ofta frestande att leta efter det billigaste priset eller platsen närmast dig, men är det viktigast inte att välja det företag som har störst chans att få tillbaka dina data ?