Search Aurora's site aurora data recovery
  
aurora data recovery
+46-8-792 22 40
  


hårddiskkrasch åska data recovery - trust the professionals hos Aurora Data Recovery

hårddiskrasch orsakad av åskväder?

- Aurora är Data Recovery Experter


Moderna hårddiskar är mycket känslig för åska, överström och statisk urladdningFörsäkringsbolags uppgifter visar på att hårddiskkraschar på grund av åskväder händer upp till 10 000 gånger per år. De flesta skadorna sker på sensommaren och hösten.

När blixten slår ned frigörs enorma krafter. Den behöver inte ens slå ned rakt i en ledning för att en farlig spänningsvåg ska uppstå, det kan räcka med att den slår ned i marken i närheten av en nedgrävd el- eller teleledning.

Spänningsvågen rusar genom ledningarna och in i husen i omgivningen. Störst är risken för apparater som är kopplade till två olika typ av ledningar. Om din dator både är ansluten till elnätet och via ett modem till telenätet är du illa ute. När spänningen i det ena nätet ökar drastiskt, men spänningen i det andra förblir normal, åker kraften rakt genom datorn och förstör de komponenter som kommer i dess väg.

Den svagaste punkten i en blixtskadad hårddisk eller dator är hårddiskens läshuvud och styrelektronik.

All information som du har sparat på din dator lagras på hårddisken. Det är ingen överdrift att kalla hårddisken en av det viktigaste föremål i ett företag eller även inom ditt eget hem. I många fall finns data lagrad på hårddisken som är oersättbar.

Om datorn kraschar på grund av åska så har oftast både läshuvud och hårddiskens styrkretsar skadats. Åska kan även orsaka en hårddiskkrasch.

Aurora Data Recovery har allt som erfordras för att rädda data om blixtskada har uppstått: Två laboratorialokaler, Äkta renrum med övertryck, tekniskt avancerad mättutrustning samt programvaran i världsklass. Vår VD, Tony Kvarnström har båda grundat och led vårt företag i 33 år. Han är dessutom i besitning av 40+ års erfarenhet år inom båda militär elektronik och data rekonstruktion, onekligen ett mycket stor fördel för Aurora och våra kunder.

Remember: If we can't recover your hårddisk data – its unlikely that anyone can!IBM Hitachi Toshiba Western Digital
Samsung Quantum hårddisk Fujitsu Seagate LaCie Maxtor

RAID, IBM, Hitachi, Toshiba, Western Digital, Samsung, Quantum, Fujitsu, Seagate, Lenovo, LaCie och Maxtor