hårddiskkrasch åska data recovery - trust the professionals hos Aurora Data Recovery

Hårddiskkrasch orsakad av åskväder ? - Aurora är Data Recovery Experter


Moderna hårddiskar är mycket känslig för åska, överström och statiskurladdningAtt datorer eller hårddiskar slås ut av överspänningsskador händer uppemot 10 000 gånger per år i Sverige, enligt en uppskattning från försäkringsbolagens uppgifter. De flesta skadorna sker på sensommaren och hösten.

När blixten slår ned frigörs enorma krafter. Den behöver inte ens slå ned rakt i en ledning för att en farlig spänningsvåg ska uppstå, det kan räcka med att den slår ned i marken i närheten av en nedgrävd el- eller teleledning.

Spänningsvågen rusar genom ledningarna och in i husen i omgivningen. Störst är risken för apparater som är kopplade till två olika typ av ledningar. Om din dator både är ansluten till elnätet och via ett modem till telenätet är du illa ute. När spänningen i det ena nätet ökar drastiskt, men spänningen i det andra förblir normal, åker kraften rakt genom datorn och förstör de komponenter som kommer i dess väg.

Den svagaste punkten i åskskadade hårddisken eller datorn är hårddiskens läshuvud och styrelektronik.

All information som du har sparat på din dator lagras på hårddisken. Det är ingen överdrift att kalla hårddisken en av det viktigaste föremål i ett företag eller även inom ditt eget hem. I många fall finns data lagrad på hårddisken som är oersättbart.

Om datorn kraschar på grund av åska så har oftast båda läshuvud och hårddiskens styrkretsar skadats. Åska kan orsaka även hårddiskkrasch.


Remember: If we can't recover your hårddisk data – nobody can!IBM Hitachi Toshiba Western Digital
Samsung Quantum hårddisk Fujitsu Seagate LaCie Maxtor

RAID, IBM, Hitachi, Toshiba, Western Digital, Samsung, Quantum, Fujitsu, Seagate, Lenovo, LaCie och Maxtor